fransar

Singelmetoden

Vid denna typ av förlängning fäster man en frans per egen frans. Beroende på din naturliga fransmängd varierar det hur många fransar man kan fästa per öga. Slutresultatet blir oftast mellan 60-130 fransar per öga. Genom en konsultation kommer vi tillsammans fram till vilken ”look” som passar dina önskemål, du kan alltså välja mellan en vacker naturlig look eller en mer glamourös look. Längd och tjocklek på fransen anpassar vi efter dina egna naturliga fransar, vanligast en lösfrans med tjocklek 0.15 mm eller 0,20 mm.


Volymfransar
Volymfransar är det absolut senaste och just nu, det hetaste inom fransvärlden. Denna metod är minst lika skonsam som vanliga singelfransar, om inte skonsammare, då man använder en mycket tunnare frans. Här använder vi oss av en supertunn frans med tjocklek på endast 0,07 mm. Volymfransar gör det möjligt att fästa 6 stycken 0,07 mm-fransar som uppnår samma vikt som en 0,20 mm-frans. Med denna teknik kan man sätta mellan 200-700 fransar per öga. I jämförelse med singelmetoden där man sätter en frans per egen frans kan man nu fästa flera extensions på en frans, detta genom att plocka ihop ett antal fransar till en bukett. Volymfransar är inte samma sak som flares.

Hur lång tid tar behandlingen?
Första gången tar fransförlängningen ungefär 1,5-2,5 timma. Detta beroende på ditt val av fransmetod, samt mängden naturliga fransar som du har. En påfyllning tar ca 1- 1,5 timma. Resultatet håller ca 4 veckor, något längre med volymfransar.

Förberedelser
Vad du bör tänka på inför ditt besök för ögonfransförlängning:
*Rengör dina fransar ordentligt med mild oljefri rengöring.
*Ta bort all ögonmakeup. Kom ej med mascara! Tiden vill vi lägga på ögonfransförlängning.
*Samma dag råder vi dig att inte böja dina fransar.

Fransförlängning gör absolut inte ont, det är en avslappnande stund och de flesta slumrar till.
Vi gör alltid en kundanpassad applicering. Detta innebär att vi tillsammans kommer överens om vad som blir bäst för just ditt öga. Med olika appliceringstekniker kan man forma ett öga enligt olika önskemål. Alla som har egna naturliga fransar kan göra en ögonfransförlängning. Syftet med en förlängning varierar dock från person till person.

lashlift

Nu kan du äntligen få vackert böjda fransar med ett av det skonsammaste Lash Lift märket på marknaden ”By Bexter”.
 
By Bexter är ett lashlift med keratin och verkar som en laminering av din egna  frans. Keratinet skyddar fibrerna i fransarna så det blir friska från roten till toppen. Det vårdar och stärker fransen med upp till 40% och gör fransen 2-3% längre.
 
Hur går behandlingen till?
Jag börjar med att välja ut en passande silikonrulle för just dina fransar. Därefter rengör jag ögonområdet med en anpassad rengöring. En eyepads fäst under dina fransar som täcker dina undre fransar. Sedan fästs dina fransar varsamt upp på silikonrullen medan du blundar. Därefter appliceras 2 vätskor i omgångar som gör att dina fransar blir permanent böjda. Efteråt avslutas din behandling med en vårdande och stärkande keratin behandling. De flesta väljer att färga sina fransar i samband med behandlingen för att förstärka resultatet.

Behandlingen håller mellan 6-8  veckor beroende på hur dina fransars kondition är och fransarnas växtcykel. Det avtar successivt eftersom du byter ut dina fransar till nya. För bästa hållbarhet underhåller du dina fransar med serum som finns att köpa med hem.

Eftervårdande Keratinbehandling som stärker, vårdar och skyddar den naturliga fransen ingår i lashlift hos mig men du kan även boka det som fristående behandling.

VAXning

Hur länge behöver håret sparas ut? Hårstråna måste vara minst 5mm långa för ett bra resultat. Eftersom håret växer i olika faser blir resultatet allra bäst efter tredje vaxningen. 
Hur ont gör det? Självklart varierar det från person till person, eftersom vi är olika tåliga för smärta. Gemensamt för de allra flesta är att när du väl provat vaxning, vill du inte gå tillbaka till rakhyveln igen!
Hur ofta behöver jag vaxa mig? 
Ungefär var 4:e vecka brukar vara lagom tidsintervall. När man vaxar regelbundet tunnas hårväxten ut och blir mycket glesare. Därför är det bra att inte låta tiden gå för länge mellan vaxningarna.
För dig som är orolig över smärta: Om du vet med dig att du är extra känslig för smärta, eller känner dig väldigt nervös inför första vaxningen, så kan du ta värktablett 1 timma innan behandlingen. För minsta möjliga smärta rekommenderar jag att inte boka in behandlingen under veckan före menstruation, eftersom huden då är som mest smärtkänslig. Peeling/scrub av området dagen före sätter igång blodcirkulationen och håret lossnar lättare.
Annat att tänka på: Smörj inte in området med lotion eller dylikt före vaxning, eftersom det gör att vaxet inte fäster på hårstråna. 

Alla behandlingar sker lugnt, med omsorg och respekt. Vi har självklart full sekretess när det gäller vem som tar vilken behandling och allt som vi pratar om under tiden. 

extensions

Du behöver normalt 1-3 paket med tejpextensions för en förtjockning och 4-6 paket för en full hårförlängning, allt beroende på dina egna förutsättningar och önskemål.  I vissa fall, om du har kort eller tjockt hår, kan fler paket behövas. I priset ingår konsultation, löshår, isättning och inklippning.
Våra tejpextensions bär du i ca 2-3 månader innan det är dags att ta ur dem och sätta om dem. Sköter du om håret kan du sätta om det 2-5 gånger. I priset för omsättning ingår ny tejp på fästena, isättning och ny inklippning. 
Pris för en "normal" förlängning är ca 3500kr och för en omsättning 1500kr.

Att tänka på innan isättning
Se till att ha tvättat håret med enbart schampo, gärna två gånger så att alla produkter och ev smuts försvinner. Anväd INTE balsam eller inpackning då detta gör att löhåret inte fäster optimalt och kan börja glida ur. Använd inte oljor eller andra produkter i håret innan vi satt i löshåret. Kom alltså med nytvättat torkat hår för bästa slutresultat!

Brow Henna

Henna Brow är en behandling där vi färgar dina bryn med hennafärg. (100 % naturlig, organisk henna, godkänd inom EU).  Perfekt för dig som önskar ett fylligare bryn, eller för dig som saknar vissa delar av brynet. Färgen håller upp till 2 veckor i huden (beroende på hudtyp) och i stråna upp till sex veckor!!!!

Vi börjar med att göra rent dina bryn och sedan färgar vi. Färgen läggs på i tre omgångar. Sedan tas färgen bort och i slutet så formar vi till dina bryn. Denna behandling är fri från kemikalier och främjar utväxten av bryn upp till 60%. 

Använd EJ någon ansiktsprodukt på/runt brynen innan behandlingen då detta kan försämra resultatet. För bästa hållbarhet, ge dina bryn en ordentlig peeling dagen innan behandlingen.

Är du osäker på om du tål hennafärg, vänligen kontakta mig så utför vi ett allergitest så klart.

Massage/kopping/GuaSha

GuaSha är en skrapmassage som kommer från Kina och har funnits i ca 4000år.
Metoden är bra för smärtlindring vid kronisk värk men är behandlande på många plan. Den förbättrar cirkulationen och frigör slaggprodukter i kroppen.
GuaSha sätter stagnerat Qi (livsenergi), blod och vätskor i rörelser som indirekt påverkar de inre organen positivt. Då den är en kraftfull massage kan det leda tillterapeutiska effekter fort och även redusera celluliter, ärrbildning och bristningar i huden.

Det är en ganska tuff form av massage så personer som har blodförtunnande medicin behandlas INTE.